Zo voorkom je dat jouw verzonden pakket beschadigd raakt

Beschadigde pakketten, het is een grote frustratie die de verzender bovendien op kosten kan jagen. Met deze tips zorg je dat jouw pakketje onbeschadigd aankomt bij de vervanger.

Kies het juiste verpakkingsmateriaal voor je pakket

De keuze van het verpakkingsmateriaal hangt samen met wat je wilt versturen. Voor brievenbuspakketten heb je keuze uit een bubbeltjesenvelop of een plat verzenddoosje. De envelop is geschikter voor lichte producten die niet zo kwetsbaar zijn. Wil je iets zwaarders verzenden? Kies dan een brievenbusdoosje. Voor een groter pakket ga je natuurlijk voor een stevige verzenddoos.

Zorg voor een verzenddoos van kwaliteit

Een goed verzonden pakketje begint bij goed materiaal. Kies daarom altijd voor een zo stevig mogelijk doos om jouw pakket in te verzenden. Hoe beter de kwaliteit van het karton, hoe kleiner de kans dat de doos scheurt of vervormd raakt.

Gebruik stevige tape

Niet alleen een stevige doos is belangrijk. Zorg ook dat de doos goed dichtgeplakt zit. Gebruik hiervoor brede en sterke tape en wees daarmee niet te zuinig. Je wilt natuurlijk niet dat de inhoud van je pakket op straat komt te liggen omdat je pakket openscheurt.

Kies een pakket met de juiste maat

Met pakketten wordt flink gesleept en natuurlijk worden ze opgestapeld tijdens de distributie en het vervoer. Een doos met veel lucht erin, deukt sneller in. Zorg daarom altijd voor een zo goed mogelijk passende doos voor je pakket. Dat is ook nog duurzamer, want op die manier passen meer pakketen in een busje. Is je doos aan de grote kant? Vul de vrije ruimte op met stevig vulmateriaal voor pakketten.

gebruik een waarschuwingsetiket

Heb je een kwestbare verzending? Plak dan een waarschuwingsetiket op de verpakking. Zo weet de bezorger dat met dik pakket extra voorzichtig moet worden gedaan. Er bestaan ook stickers die aangeven welke kant van het pakket boven moet worden gehouden. Etiketten zoals de Dymo 99010 raden wij van harte aan. Dit zijn de meest populaire labels in de Dymo serie.

Als je deze tips ter harte neemt, komt je pakketje – en belangrijker nog: de inhoud – zeker ongeschonden bij de ontvanger aan. Zo voorkom je teleurstelling en natuurlijk extra kosten.