Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een draadloze gaming muis?

Een draadloze gaming muis is voor vele gamers misschien niet de eerste optie waar aan gedacht wordt bij het zoeken van een nieuwe muis. De muizen die we kennen van vroeger waren namelijk niet zo snel als de bekabelde varianten en dat is nou net iets wat het verschil kan maken tussen winst of verlies. De draadloze gaming muizen van tegenwoordig zijn echter flink verbeterd en enige vertraging in de reactie snelheid is dan vaak ook niet meer te merken.

Snelheid van de muis

Zoals hierboven al aangegeven is de snelheid van een muis essentieel voor goede prestaties in (online) games. Als je een muis hebt die door de draadloze verbinding vertraging oploopt sta je al met 1-0 achter.

Gevoeligheid van de muis

De gevoeligheid van de muis bepaalt hoe nauwkeurig je met de muis kan werken. Muizen met een hoge DPI zorgen ervoor dat je muis precies doet wat jij wilt. Speel je verschillende soorten spellen welke vragen om een andere gevoeligheid? Kijk dan ook of je de DPI waarde van de muis in kunt stellen.

Links of rechtshandig

Het is misschien een beetje overbodig om te melden, maar kijk goed of de muis voor links- of rechtshandig gebruik is. Met de verkeerde hand spelen is voor de meeste namelijk nog een flinke uitdaging.

Programmeerbare knoppen

Het instellen van de muisknoppen naar je eigen voorkeuren kan net het laatste zetje zijn naar succes. Voor de gevorderde gamer is dit dan ook een vereiste.

LED verlichting

Voor de prestaties in het veld niet heel belangrijk maar soms wil het oog ook wat. Vind je het dan ook belangrijk dat je muis past bij je lichtgevende toetsenbord? Kijk dan ook of je muis (programmeerbare) LED verlichting heeft.

Accuduur

Als je muis voldoet aan al je eisen maar je moet na elke gamesessie de batterijen vervangen dan wordt je ook niet gelukkig. Vergeet dus ook niet te kijken hoe lang je met de muis kan gamen zonder op te laden (of de batterijen te vervangen).

Formaat van de muis

Heb je hele grote of juist hele kleine handen? Vergeet niet te kijken wat het formaat van de muis is. Een te grote, kleine, brede of smalle muis kan het spelplezier namelijk flink bederven.

Prijs

Ook niet onbelangrijk is om de prijs van de draadloze muizen te bekijken. Er kan namelijk een groot prijs verschil zitten in de verschillende type muizen.

Door na te denken over bovenstaande punten en te onderzoeken wat bij jou past is er ongetwijfeld een ideale draadloze muis te vinden.