5 tips voor linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijke pijler binnen Search Engine Optimization (SEO). Bij deze techniek is het belangrijk om linkjes naar jouw site op relevante websites te krijgen. Veel mensen ontdekken al snel dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Worstel je ook met het verkrijgen van links op relevante websites? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 tips voor linkbuilding op een rijtje.

1. Schrijf goede content
Dit lijkt een open deur, maar bij linkbuilding is goede content ontzettend belangrijk. Zorg je voor goede content op jouw website? Dan is de kans namelijk groter dat mensen dit gaan delen, bijvoorbeeld via sociale media. Creëer daarom content die meerwaarde heeft voor bezoekers van jouw website en focus je niet alleen maar op het verwerken van zoekwoorden. Je schrijft de tekst immers niet voor een zoekmachine, maar voor mensen.

2. Ga gastbloggen
Wil je dat andere websites naar jouw site linken? Overweeg dan om te beginnen met gastbloggen. Je schrijft in dat geval een blog voor een andere website. In deze tekst plaats je één of een paar linkjes naar jouw eigen website. Benader het liefst een autoriteit in de branche waarin je actief bent. Mag je een gastblog schrijven voor hun website? Dan zorgt dit voor een hoger linkwaarde dan wanneer je voor een nietszeggende site schrijft.

3. Zorg voor een doordachte strategie
Sommige bedrijven beginnen op goed geluk aan linkbuilding. Zij schrijven lukraak een aantal sites aan met het verzoek tot linkruil en hopen dat deze sites toehappen. Als je deze aanpak hanteert, is de kans klein dat je succes boekt met linkbuilding. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarom raden wij je aan om een doordachte strategie op te stellen voordat je begint met linkbuilding. Een linkbuilding strategie levert jou namelijk veel meer resultaat op.

4. Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit 
Als je aan de slag gaat met linkbuilding, wil je waarschijnlijk dat zoveel mogelijk websites naar jouw site linken. Vroeger behaalde je vaak een hogere positie in de zoekresultaten als er veel sites jaar jouw website linkten. Tegenwoordig is het aantal links veel minder belangrijk. Zoekmachines kijken nu vooral naar de kwaliteit van een link. Slaag je erin en link te plaatsen op de site van een autoriteit binnen jouw branche? Dan heeft dit meer waarde dan talloze linkjes op nietszeggende websites.

5. Besteed linkbuilding uit
Probeer je al lange tijd succes te boeken met linkbuilding, maar werpt het nog geen vruchten af? Overweeg dan om linkbuilding uit te besteden aan een linkbuilding bureau. Zo’n partij heeft alle kennis in huis voor wat betreft linkbuilding. Hierdoor weet je zeker dat de juist aanpak gehanteerd wordt. Een professional inhuren kost weliswaar geld, maar op de lange termijn levert het je (veel) meer op dan het je kost.