4 tips voor als je iPhone niet goed meer wilt laden

Af en toe wordt de batterij van een iPhone niet goed opgeladen, zelfs niet als de iPhone is aangesloten op een voedingsbron of op een draadloze oplader is geplaatst. Hoewel je apparaat een geluid maakt dat aangeeft dat het wordt opgeladen, verandert het batterijniveau niet. In dat geval is de Lightning-kabel mogelijk beschadigd of werkt deze misschien niet meer.

Tips voor het oplossen van problemen

Reageert je iPhone niet als je hem op een stopcontact aansluit? Hier hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om dit probleem op te lossen. Zorg ervoor dat de kabels en adapters correct zijn aangesloten en dat je stopcontact werkt. Verbind je iOS met een computer die is ingeschakeld.

Sluit je iOS en de connector tijdens het opladen voorzichtig aan, zodat de kabel niet buigt. Koppel je apparaat los en controleer of de Lightning uitgang niet wordt geblokkeerd door bijvoorbeeld stof of vuil. Bekijk je oplaadkabel, je USB-adapter en controleer of ze niet defect zijn, zoals gebroken of verbogen pinnen.

Heb je een iPhone 8 of nieuwer? Laad deze draadloos op. Als alles in goede staat lijkt te zijn, sluit je je apparaat opnieuw aan en wacht je 30 minuten. Als je telefoon nog steeds niet wordt opgeladen, start je deze opnieuw op terwijl hij is aangesloten op een voedingsbron.

Herstart je iOS systeem

Forceer je iOS opnieuw op te starten: Druk voor iPhone 8 of nieuwer kort op de knop Volume omhoog en vervolgens op de knop Volume omlaag. Houd de zijknop ingedrukt totdat het logo verschijnt.

Houd voor iPhone 7, iPhone 7 Plus de startknop en de volume-omlaag knop ingedrukt totdat het logo verschijnt. Houd voor iPhone 6s of eerder de startknop ingedrukt totdat het logo verschijnt. Als u het niet opnieuw kunt starten, raden we u aan om het opnieuw in te stellen.

Als de foutmelding ”Deze kabel of accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet goed met deze iPhone” op het scherm wordt weergegeven, raden we u aan contact op te nemen met Apple-ondersteuning.

Als je alles hebt geprobeerd, ga dan naar een specialist

Heb je al het bovenstaande al geprobeerd maar helpt niets om dit probleem te verhelpen? Doe dan beroep op de specialisten van de telefoonwinkel Delft.

Zij vinden altijd een passende oplossing voor je telefoon probleem tegen een zeer goede prijs. Aarzel niet om een specialist bij jou in de buurt te contacteren.