4 verschillende soorten leerplatformen

Bij het opzetten van online leren – een programma, cursus, certificering of diploma – is een cruciale beslissing welk type technologieplatform moet worden gebruikt. Het kiezen van een online leerplatform moet eenvoudig zijn, toch? Leer Beheersystemen bestaan ​​al meer dan 20 jaar, dit probleem is al eerder opgelost, kies er maar een uit.

Nou, niet zo snel. Het is belangrijk om de soorten online leerplatforms te begrijpen en te begrijpen hoe ze je kunnen helpen uw doelen te bereiken.

Traditionele LMS

Een traditioneel commercieel leermanagementsysteem (LMS) is een type platform dat de basisfunctionaliteit biedt die nodig is voor het ontwikkelen en hosten van een online cursus.

Het geeft cursus ontwerpers de middelen om cursussen te schrijven, ze op te slaan, leerprofielen te beheren, cijfers en voortgang te rapporteren, en biedt andere eenvoudige functionaliteiten die nodig zijn voor online cursussen.

Bestemming sites leren

Een lerende bestemming site is een gedeelde website waarop cursussen van veel verschillende aanbieders worden aangeboden. Zie dit als een storefront, net zoals Amazon de front-end is voor veel retailers.

Op sites met leer bestemmingen kunt je doorgaans uw cursussen schrijven met een authoring tool of een leer beheersysteem, en vervolgens de cursussen uploaden of aan de site koppelen. De sites behandelen meestal de registratie van studenten en e-commerce voor je.

Veelgebruikte sites zijn Udacity, Udemy, Coursera en edX. Veel industrieën hebben ook hun eigen niche sites.

Open source LMS

Een open source leermanagementsysteem is een soort leerplatform dat de basisfunctionaliteit biedt die nodig is voor het ontwikkelen en hosten van een online cursus, net als de commerciële LMS-oplossing.

Het verschil is dat ze doorgaans gratis zijn en kunnen worden aangepast.

Voor elk platform zijn er gewoonlijk gemeenschappen van leveranciers die tegen betaling open source-leer beheersystemen kunnen configureren, testen en aanpassen. Veelgebruikte open source leerplatforms zijn Moodle, Sakai en Open edX.

Moderne oplossingen voor leer beheer

Met de goed gedocumenteerde frustratie die gebruikers vaak hebben met traditionele oplossingen voor leer beheer, is er een nieuwe golf van moderne oplossingen ontstaan. Deze bedrijven richten zich op de leerervaring en soms op specifieke pedagogische benaderingen die niet goed worden ondersteund in traditionele LMS-oplossingen.

Leveranciers in deze categorie zijn onder meer bedrijven als Docebo, Totara, Litmos, Motivis en NovoEd. Het is oneerlijk om alleen deze op te sommen; er zijn er nog veel meer, en het landschap verandert voortdurend.