Corona en Zooooom

De Corona-crisis raakt iedereen. Of nouja…bijna iedereen. Veel bedrijven hebben het moeilijk. Denk aan bedrijven in de reisbranche zoals busvervoerders, vakantiewebsites, Zoover, webshops die koffers verkopen en nog heel veel meer.

Maar niet ieder bedrijf gaat slecht op het Corona virus. Waar bedrijven failliet gaan is er altijd een andere kant van de medaille. Er is op dit moment één bedrijf dat misschien wel het meest heeft geprofiteerd van het COVID19 Virus en dat is: ZOOM.

Zoom is een website die je gratis en voor niks kunt gebruiken voor het voeren van chat en videogesprekken. Wij leggen je graag uit hoe je kunt videobellen met Zoom. Door het laagdrempelige karakter en het feit dat de app gratis is, schoot de populariteit door het dak. Maar dat was niet het enige waarmee ZOOM in het nieuws kwam.

De videobel-app kwam enkele dagen geleden onder vuur te liggen vanwege privacy-problemen. Gesprekken werden ongevraagd opgeslagen en complete videoopnames van vertrouwelijke bedrijfsinformatie was openbaar op het internet te vinden.

Niet iets wat je wilt.

Inmiddels heeft het bedrijf beterschap belooft. Maar voordat je gaat ZOOMEN, bedenk dan goed dat het systeem nooit echt waterdicht is geweest en er ook veel bedrijven zijn die het gebruik van Zoom afraden.

Welke alternatieven heb je?

  • Google Meet / Hangouts
  • Skype
  • Microsoft Teams
  • Teamviewer

Welke app gebruik jij en ben je bekend met alle privacy nadelen die het kan hebben? Laat het in een reactie weten!

Plaats een reactie