Hoeveel energie verbruikt jouw laptop?

Ben jij een persoon die altijd netjes zijn laptop afsluit, of ben je meer de persoon die als je klaar bent met je werkzaamheden, op staat en je laptop rustig dichtklapt.

Begrijpelijk, want het is makkelijk en je kunt de volgende keer direct verder met waar je was gebleven. Maar achter dit gemak schuilt een iets minder leuk gevolg: je draagt niet bepaald bij aan een duurzamere wereld.

Hoe zit dit?

Een laptop, ja ook de hedendaagse laptops, gebruiken best veel stroom. Niet zoveel als een desktop computer, maar alsnog gebruiken nieuwere laptops op jaarbasis zo’n 200.000 watt. Denk maar eens na hoeveel laptops er bij jou in het bedrijf aanwezig zijn of op school staan en vermenigvuldig dit met tientallen.

Niet echt duuurzaam

Wanneer je je laptop dichtklapt komt deze in de sluimer of slaapstand terecht. Mooi, want je laptop verbruikt nu minder stroom. Maar wat veel mensen niet weten is dat deze alsnog 1/3e van het stroom verbruikt ten opzichte van als hij helemaal aan staat.

Niet echt duurzaam en vaak ook onnodig en slecht voor je portemonnee. Wat kun je dus beter doen? Gewoon netjes je laptop afsluiten. Zo verbruik je 0 watt, draag je bij aan een duurzamere wereld, is goedkoper voor je portemonnee en je begint de volgende dag lekker met een schonere opgeruimde taakbalk 😉

Plaats een reactie