Online games: hotter dan ooit?

Nu veel mensen niet meer naar de sportclub kunnen, niet meer op stap gaan of kinderen minder met school bezig zijn hebben zij veel tijd over.

En waar gaat die tijd met name naar toe? Klussen in huis, Netflix, kinderspelletjes zoals puzzels en bordspellen, maar toch ook zeker naar online gaming.

De online gaming industry was al hot en lijkt door het corona virus alleen maar aan populariteit te hebben gewonnen. Mensen pakken massaal hun PS4 of Xbox console erbij en gamen er op los.

Hogere vraag naar games

Vooral in het begin van deze crisis was de interesse naar online games erg groot. Dit valt ook te zien in onderstaande afbeelding van Google trends. Je ziet dat er een enorme piek te zien is op het zoekwoord PS4 games.

Toch is dit ook niet zo heel gek. Kinderen hebben tijd over en ouders zullen in deze tijd eerder geneigd zijn hun kind wat meer te verwennen met een nieuwe game of ze wat langer laten gamen. Bijzondere tijden vragen immers voor bijzondere maatregelen toch?

Ben jij ook iemand die veel meer is gaan gamen? Welke invloed heeft dit gehad? Of merk je weinig verschil met de weken voor het Corona virus? Wij zijn benieuwd en laat dit daarom in een reactie onderaan dit artikel weten.

Plaats een reactie